Acem Plavı Nedir

S

SoruCevap

Reputation:

Acem Pilavı
Acem Pilavı Resimli Tarifi

Acem Plavı Nedir

Acem Plavı Safran ve zencefil ile yapılan İran usulu bir pilav ceşididir Acem plavının tarifi aşağıdadır

Acem Plavı Yapılışı

Malzemeler

3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz karabiber

imagesacemplavinedir5ad4037168823

Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın Tavuğun etlerini didin Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirinBir tencereye sırayla et uzerine nohut, uzerine haşlanmış rende havuc, onun uzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin

Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dokun En uste de tereyağı koyun Tencerenin kapağını kapayın Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın Tencerenin uzerine tabak kapayıp ters cevirin ve servis yapın
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt