Adana Kebap Ev Usulü

S

SoruCevap

Reputation:

Adana Kebap Konut Yolu Tanımı İçin Malzemeler
500 gr orta yağlı dana döş kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yatsı çubuk şiş yoksa olağan çubuk şiş
Sebzeler
5-6 adet sivri biber
3-4 domates
Soğan salatası için
1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
Ayrıca
5 adet lavaş

Adana Kebap Mesken Yordamı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta kıymayı çok ince doğranmış soğanı, ve yeniden ince doğranmış kapya biberi baharatlarında ilavesiyle 4-5 dakika kadar yoğurdum.
Kebap harcını beşe böldüm yatsı çubuğunuz varsa daha âlâ olur.
Benim olağan çubuklarım vardı üçünü bir ortaya getirip kebap harcından yatsı formu vererek avuç içinde çubuğa yapıştırdım.
Bu harçtan beş tane çıkıyor.
Diğer tarafta sivri biber ve domatesi ortadan kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
Kebapları da yanına dizdim 190°firında yaklaşık 50-55 dk. pişirdim ancak birinci 25 dk. Sonra kebapları bilakis çevirip o denli pişirmeye devam ettim.
Domates ve biberleri birinci 30 dk. Çıkardım (yanmamaları için).
Soğan salatası için piyazlık doğranmış soğana sumak ekleyip karıştırdım maydanozları da başka doğradım.
Fırından çıkan kebapları lavaş üzerinde salata ve sebzelerle servis ettim Afiyet olsun.
Adana Kebap Konut Yordamı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt