Cevizli Tatlı

S

SoruCevap

Reputation:

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
100 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz (İri kıyılmış)
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 kesim limon

Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 10-15 dakika kaynatalım.
Ardından hamurumuz için tereyağını eritip ceviz hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra cevizlerimizi hamurumuza ekleyip, tekrardan yoğuralım borcamı hafif yağlayıp, hamuru içine alıp, yayalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim piştikten sonra sıcak tatlımıza soğumuş olan şerbeti dökelim.
Daha sonra dilimleyip 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt