Çikolatalı Meyveli Güllaç

S

SoruCevap

Reputation:

Çikolatalı Meyveli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
300 gram güllaç
1 su bardağı şeker
2 lt süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin yahut 1 tatlı kaşığı vanilin ekstrat
100 gram sütlü çikolata
3 kase çilek (Yazdan dondurulmuş çilek kullandım)

Çikolatalı Meyveli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 lt süte kakao, şeker ve vanilin eklenerek ocağa alınır, karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve çikolatalar eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
Ardından karışıma 1 lt süt eklenir. Böylece ılık sosumuz hazırlanmış olur (Eğer çok sıcak olursa güllaçlar hamur olur).
Güllaçlar borcama alınır ve katman katman sostan eklenir.
3-4 kattan sonra doğranmış meyveler konur.
Ardından tekrar güllaç konur ve soslanır. Dilerseniz birkaç güllaç katmanı ortasına meyve koyabilirsiniz.
En son üste 2-3 katman güllaç konur ve kalan sos üstüne eklenir.
Birkaç saat dolapta beklerse uygunca sosu çekiyor ve daha lezzetli hale geliyor
Son olarak süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Çikolatalı Meyveli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt