Elmalı parfe nasıl yapılır tarifi

S

SoruCevap

Reputation:

Elmalı parfe tarifi, Elmalı parfe yapılışı

Elma ile kedi dilinin muhteşem uyumu

Malzemeler

3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Cay Bardağı (75 gr) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Cay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml) Sut
810 Adet Kedi Dili Biskuvi

Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin
Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin 1 Su bardağı soğuk sut ile krem şantiyi hazırlayın Krem şantinin icine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın
Kedi dili biskuvilerini sute batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin
Uzerine şantili karışımın yarısını yayın
Bir sıra daha, yine sute batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin Uzerine kalan şantili karışımı yayın
Uzerini orterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin,
daha sonra derin dondurucuya kaldırın
En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt