Evde Makinesiz Ekmek Yapımı

S

SoruCevap

Reputation:

Malzemeler

1 kg (89 bardak) un

12 bardak acma payı un

50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya

12 bardak ılık su

1 yemek kaşığı silme tuz

1 yemek kaşığı tepeleme tozşeker

1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ



Ev Yapımı Ekmek Tarifi

1,1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişce acın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakca bir hamur yapın; uzerini kalan unla kapatın
3,510 dakika sonra un ayrılıp catlamaya başlayınca ortasını acın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4,Dibi unlanmış bir kaba alın ve uzerini ortun İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Tekrar hamur tahtasına alıp bir iki kez yoğurun
5,Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Tekrar mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin uzerini caprazlama kesin;
6,Once kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonra ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt