Haşhaşlı Cevizli Katmer (Oklava Yada Merdane Gerekmiyor)

S

SoruCevap

Reputation:

Haşhaşlı Cevizli Katmer (Oklava Yada Merdane Gerekmiyor) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
750 gram kadar un
Yarım paket yaşmaya
İç harcı için
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gram yumuşak tereyağ

Haşhaşlı Cevizli Katmer (Oklava Yada Merdane Gerekmiyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için gereken bütün malzemeleri güzelce karıştırıp bir kenara alalım.
Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup güzelce karıştıralım. Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek gayet yumuşak bir hamur yapalım.
Hamurun üzerini kapatıp mayalanamaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayıralım ve 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Bezeleri tezgahın üzerinde sıvı yağ̆ ile açıp iç harçtan sürelim.
Daha sonra rulo gibi sarıp gül böreği şeklinde saralım.
Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra üzerini örtüp 10 dakika kadar yine dinlendirelim.
Elimizi hafif sıvı yağ ile yağlayalım ve bezeleri açtıralım.
Uygun bir tavada yada saçta sık sık çevirerek güzelce pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun .
Haşhaşlı Cevizli Katmer (Oklava Yada Merdane Gerekmiyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt