Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası

S

SoruCevap

Reputation:

Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet havuç
1 küçük modül tavuk
6 su bardağı su (tavuğu haşlamak için)
1 su bardağına yakın tel şehriye (göz kararıda koyabilirsiniz)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
Tuz

Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk haşladığınız bigün 1 modülünü ayırıp bu çorbada kullanabilirsiniz. Yada 1 modül düdüklüde haşlayıp suyu ile birlikte kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alıp eritiyoruz çabucak üstüne 1 yemek kaşığı tepeleme un ekliyoruz.
Unu 1 dakika kavurduktan sonra haşladığımız tavuğun suyundan kepçe ile azar azar un karışımına ekleyip topaklanmaması için süratlice karıştırıyoruz.
Bütün tavuk suyunu ekledikten sonra rendelediğimiz havucun hepsini çorbamıza ekliyoruz.
Haşlanıp küçük küçük didiklenmiş tavuğumuzu da çorbaya ekliyoruz.
Kaynadıktan sonrada şehriye ve tuzunu ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Üstüne maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt