T
theking
Ispanaklı Kesme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ(ıspanak püresi için kullanılacak)
10 yaprak ıspanak (daha yeşil olmasını isterseniz miktarı arttırabilirsiniz)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Ispanaklı Kesme Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 çay bardağı sıvı yağ ile ıspanak yapraklarını blender ile çekerek püre haline getirin.
Yoğurma kabına püre dışındaki bütün malzemeleri alın.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın ve kalan hamura önceden hazırlamış olduğunuz püreyi ilave edin.
Tekrar un ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayın.
Hamurunuz hazır olunca yeşil hamurdan uzunlamasına açın.
Beyaz hamurdan da bir parça alın ve uzun bir şerit şeklinde yeşil hamurun üzerine koyup,kapatın. (resimlerden görebilirsiniz. )
İstediğiniz büyüklükte kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üstüne isterseniz çatalla şekil verebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri tam kızarmayacak şekilde pişirin.
Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Kesme Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ(ıspanak püresi için kullanılacak)
10 yaprak ıspanak (daha yeşil olmasını isterseniz miktarı arttırabilirsiniz)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Ispanaklı Kesme Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 çay bardağı sıvı yağ ile ıspanak yapraklarını blender ile çekerek püre haline getirin.
Yoğurma kabına püre dışındaki bütün malzemeleri alın.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın ve kalan hamura önceden hazırlamış olduğunuz püreyi ilave edin.
Tekrar un ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayın.
Hamurunuz hazır olunca yeşil hamurdan uzunlamasına açın.
Beyaz hamurdan da bir parça alın ve uzun bir şerit şeklinde yeşil hamurun üzerine koyup,kapatın. (resimlerden görebilirsiniz. )
İstediğiniz büyüklükte kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üstüne isterseniz çatalla şekil verebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri tam kızarmayacak şekilde pişirin.
Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Kesme Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı