Kandil Simidi (Orijinal Tarif)

S

SoruCevap

Reputation:

Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Gereçler
1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tereyağı (125 gram )
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak )
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3, 5- 4 su bardağı un
Üzeri İçin
Susam
Yumurta akı

Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı Yapılışı

Hamuru için kabartma tozu ve un hariç öbür materyalleri karıştıralım.
Kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım.
Yoğurduğumuz kabın ağzını kapatalım. Yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak biçim verelim. Evvel yumurta akına daha sonra susama bulayalım.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt