Karalahana Sarması

T

theking

Reputation:

Karalahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
2 bağ lahana
İç gereç için;
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası

Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı

Lahanalarımızı yıkayıp çok yumuşamayacak formda haşlıyoruz.
Haşlanan lahanaların büyük olanlarını tek sarmalık olacak halde kesiyoruz.
İç için evvel pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.
Tavada evvel zeytinyağında soğanı kavurup akabinde kabuğunu soyduğumuz domatesi ekliyoruz ve domates erimeye başladığında pirinçleri ve salçayı ekleyip, şöyle bir kavurduktan sonra baharatları ve maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz.
Daha sonra lahanaları istediğimiz üzere muska yada uzun halde sarıp tencereye diziyoruz.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, yarım saat 45 dakika pişiriyoruz.
Pişmesine yakın farklı bir kapta yağı eritiyoruz ve 1 yemek kaşığı biber salçasını kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve bir çay bardağı su ekleyip dolmamızın üzerine döküyoruz.
10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt