Kașarlı Mantar Dolma

T

theking

Reputation:

Kașarlı Mantar Dolma Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet büyük mantar
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kașarlı Mantar Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağı ve tereyağını ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavuralım.
Ardından küp küp doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırarak kısık ateşte domatesler yumușayana kadar pişirelim.
Ocaktan alalım.
Mantarları yıkayıp saplarını alalım.
Fırın kabına yahut orta uzunluk borcama mantarları dizelim.
Domatesli sostan mantarların içlerine birer yemek kaşığı dolduralım.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar 15-20 dk pişirelim sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.
Not: kişi sayısına nazaran malzemeyi çoğaltıp azaltabilirsiniz

Kașarlı Mantar Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt