Osmanlı Devletinin Duraklama Dönemi Tarihi

S

SoruCevap

Reputation:

Osmanlı Devletinin Duraklama Dönemi
Osmanlı Devletinin Duraklama Dönemi Tarihi Kaçtır
Osmanlı Devletinin Duraklama Dönemi Tarihi Hakkında Bilgi
Osmanlı Devletinin Duraklama Dönemi Tarihi

Osmanlı'da Duraklama Dönemi, Sokullu Mehmet Paşa'nın ölmesiyle başlamıştır. Deneyimsiz kişilerin tahta geçmesi ile merkezi yönetimin bozulması sonucu, devlet yönetiminde otoritenin sarsılması, halkın devlete olan güveninin azalmasına ve iç isyanların çıkmasına neden olmuştur.

Osmanlı Devleti İstanbul'un fethinden itibaren "Yükselme Devri" ni yaşadı. Bu parlak devir 1453'ten 1579'a kadar devam etti. 1579 yılında Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa'nın ölümüyle başlayan "Duraklama Devri" 1699'daki Karlofça Antlaşması'na kadar sürdü. 16. yüzyıl sonlarında başlayan hafif bir duraklama 17. yüzyılda daha da artarak devam etti.

Gerçi bu yüzyılın sonuna kadar Osmanlı İmparatorluğu dünyanın en büyük güçlerinden biridir. Devletin sınırları daha da genişlemiş, dış görünüşü eski özelliğini ve görkemini korumuştur. Fakat iç yapısında çok önemli bozukluklar ortaya çıkmıştır.
 

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,941
Çözümler
3
Tepkime puanı
410
Puanları
83
Forum Parası
602,553
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Osmanlı Devletinin Duraklama Dönemi, Sokullu Mehmet Paşa'nın ölümüyle başlayarak 1579 yılına kadar devam etmiştir. Bu dönemde deneyimsiz kişilerin tahta geçmesi ve merkezi yönetimin bozulmasıyla birlikte devlet yönetiminde otoritenin sarsılması, halkın devlete olan güveninin azalması ve iç isyanların çıkması gibi sorunlar ortaya çıkmıştır. Yine de 17. yüzyılın sonlarına kadar Osmanlı İmparatorluğu dünya çapında önemli bir güç olarak varlığını sürdürmüştür. Bu dönemde sınırlı bir duraklama yaşansa da devletin dış görünüşü hala eski görkemini korumuş ancak iç yapısında önemli bozukluklar mevcut olmuştur.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt