Patlıcanlı Ve Etli Pilav Tarifi Resimli

S

SoruCevap

Reputation:

Patlıcanlı Ve Etli Pilav nasıl yapılır
Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı






Patlıcanlı Ve Etli Pilav malzemeleri:

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu et
1 kg patlıcan
1 adet soğan
3 domates
2 bardak pirinc
tuz
karabiber

Patlıcanlı Ve Etli Pilav yapımı

2 bardak pirinci biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla haşlayın patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında butunluğunu bozmadan enine doğrayıp acısının cıkması icin tuzlu suya yatırınetinizi yıkayıp duduklu tencereye koyun bir butun soğan ve biraz tuz ilave edin 4 su bardağı su ekleyip etiniz iyice yumuşayana kadar pişirin
patlıcanları tuzlu sudan cıkarın suyunu iyice sıkıp kızgın yağda onlu arkalı kızartın sonra 3 tane butun domateside kızgın yağda biraz yumuşayacak şekilde kızartın( kızartırken ustune mutlaka kapak kapatın yoksa yağ sıcratır)
capı 25 cmlik bir teflon tencereneyi sıvı yağla yağlayın etleri delikli kepceyle alıp tencerenin dibine yayın uzun patlıcan dilimlerini tenecerenin ortasına doğru tencerenin ic yanlarını dolduracak şekilde dizin kızarmış domatesleri soyup ince dilimler halinde sıralayın pirincinizi suzup yıkayın onuda ustune koyun etsuyundan 3 bardak alıp tuz ve biberini ilave edin( et suyu sıcak olmalı)kısık ateşte suyunu cekene kadar kapağı kapalı pişirin ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirintencereyi servis tabağına ters cevirin afiyet olsun



imagespatlicanliveetlipilavtarifiresimli5ad40cb5b0905
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt