Portakallı Islak Kurabiye

S

SoruCevap

Reputation:

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Un 3,5 su bardağı (Kontrollü)
Şerbeti için;
2 tane portakal suyu
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
1 tane portakal
Kabuğu rendesi

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; uygun bir kaba portakal suyunu ve şekeri dökelim, ocağın üstüne alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk daha sonra soğuması için kenara alalım.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç diğer bütün materyalleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
Daha sonra un ve kabartma tozunuda ek edin ve yoğurma işlemine geçelim.
Cevizden biraz büyük hamur koparıp, yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü pişirin.
İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri şerbetle buluşturun. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyin. Şerbeti çekmesi için 3-4 saat bekletin. Afiyet olsun
Not: Kullandığım bardak ölçüsü Su bardağı 200 ml. Çay bardağı 100 ml.

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt