Rengarenk Sütlü Tatlı

S

SoruCevap

Reputation:

Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Portakallı kat için;
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Sütlü kat için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Vişneli kat için;
3 su bardağı vişne suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta

Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişneli kısmı için öncelikle vişne suyu, nişasta ve şeker karıştırılıp ocağa alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayıp yoğunlaşınca ıslatılmış kek kalıbına dökülür.
Oda ısısından sonra yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
Portakallı kısmı için portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alınır.
Kaynayana dek karıştırılır akabinde donmuş olan vişneli kısmın üzerine dökülür. Buzdolabında bir saat kadar bekletilir.
Sütlü kısmı için tüm gereçler tencereye alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır. Yoğunlaşınca ocaktan alınır.
Ardından portakallı kısmın üzerine dökülüp üzeri düzlenir.
1 saat buzdolabında beklenir. Kalıp, zıt çevrilir. Afiyet olsun
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt