Resimli Acem Pilavı Tarifleri

S

SoruCevap

Reputation:

Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı nasıl yapılır



Acem Pilavı Malzemeler

3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
Tuz karabiber


imagesresimliacempilavitarifleri5ad404d6dfae8


Acem Pilavı Yapılışı :

Pirincleri ayıklayıp, bir suzgecin icinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını cıkarıp, doğrayınız

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, icine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu cekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca icine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz

Dolmalık fıstıklar renk alınca icine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , icine yıkanmış pirincleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz

En son olarak icine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hic karıştırmadan, pirincler goz goz olana kadar pişiriniz

Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt