T
theking
Reputation:
Rus Kurabiyesi Piryanik Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için :
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Sosu için :
2 adet yumurta akı
200 gram pudra şekeri
Rus Kurabiyesi Piryanik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kurabiyenin hazırlanması ;Şeker ve yumurtayı önden 2 dakika çırpıyoruz.
Sonrasında un hariç öteki gereçleri de ekleyip 3 dakika daha çırpıyoruz.
En son 3 barsak unu ekleyip baya ele yapışan kıvamda kekten hafif koyu bir hamur elde ediyoruz.
Masamıza un serpip hamuru onun üstüne koyuyoruz ve merdane yardımıyla açıyoruz.
2 cm yükseklikte olucak formda açtıktan sonra yuvarlak kurabiye kalıbı ile çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
Evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Sosun hazırlanması;Kurabiyeden kalan yumurta akı ile 200 gram pudra şekerini bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
Pişen kurabiyeleri sıcakken çabucak alıp beyaz sosa buluyoruz ve tepsiye geri diziyoruz.
Fırın kapalı iken tepsiyi içine koyup sosun kurumasını bekliyoruz.
Sonra atlarını çevirip altınında kurumasını sağlıyoruz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Fotoğraflarınızı bekliyorum
Rus Kurabiyesi Piryanik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Sosu için :
2 adet yumurta akı
200 gram pudra şekeri
Rus Kurabiyesi Piryanik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kurabiyenin hazırlanması ;Şeker ve yumurtayı önden 2 dakika çırpıyoruz.
Sonrasında un hariç öteki gereçleri de ekleyip 3 dakika daha çırpıyoruz.
En son 3 barsak unu ekleyip baya ele yapışan kıvamda kekten hafif koyu bir hamur elde ediyoruz.
Masamıza un serpip hamuru onun üstüne koyuyoruz ve merdane yardımıyla açıyoruz.
2 cm yükseklikte olucak formda açtıktan sonra yuvarlak kurabiye kalıbı ile çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
Evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Sosun hazırlanması;Kurabiyeden kalan yumurta akı ile 200 gram pudra şekerini bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
Pişen kurabiyeleri sıcakken çabucak alıp beyaz sosa buluyoruz ve tepsiye geri diziyoruz.
Fırın kapalı iken tepsiyi içine koyup sosun kurumasını bekliyoruz.
Sonra atlarını çevirip altınında kurumasını sağlıyoruz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Fotoğraflarınızı bekliyorum
Rus Kurabiyesi Piryanik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı