Tavada Yumuşacık Bazlama

S

SoruCevap

Reputation:

Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı dolusu un
1.5 bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, maya, şeker, tuz bir kaba alalım maya eriyene kadar çırpalım. Ardından unu ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Su yeterli gelmezse azar azar ekleye bilirsiniz kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Ardından üstünü sofra ile örtüp en az 1 saat dinlendirip, mandalina büyüklüğün de yumakları oklava yardımı ile açalım açtığımız hamurların üstünü örtüp dinlendirelim.
Bütün hamurları bu şekilde yapalım ilk açtığınız bezden pişirmeye başlayınız ki en son açtığınız hamurlar dinlensin.
Pişirmek için granit tavayı ocağa alıp, ısıtalım ve açtığımız hamurları arkalı önlü istediğiniz derecede pişirin. Afiyet olsun.
Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt