Tavuklu Pilav

S

SoruCevap

Reputation:

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tavuk but ve kanat
1 kase haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış bezelye
1 kase haşlanmış havuç
1 kase haşlanmış patates
1 kase haşlanmış mısır
4 su bardağı pirinç
1 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Kaseler klasik boy
Pirinç gönen baldosu

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımı 20 dk kadar haşladım.
Sonra uygun bir tencerenin tabanına evvel tavukları, sonra nohutu, bezelyeyi, havuç, mısırı ,patatesi koydum.
Sonra yıkayıp 15 dk ılık suda bekletip yıkadığım pirinçleri farklı bir tencerede tereyağıda ekleyerek sıvı yağ ile kavurdum.
Tuz ve karabiber ekledim.
Pirinçi de öbür tencereye koyup 4-5 bardak kadar tavuk suyu ekleyip pişirdim.
Demlendikten sonra aksi çevirdim. Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt