S
SoruCevap
Reputation:
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü (200-250 gram)
Sıvıyağ
250 gram mantar
Yarım kırmızı kapya biber
Havuçlu bezelye (konserve kullandım)
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tavuk baharatı
Yarım çay kaşığı karabiber
Ayrıca 6-7 adet patates (Patatesin büyüklüğüne nazaran değişebilir)
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları sıvı yağda kavurun.
Tavuklar pişmeye yakın mantar, tereyağ ve baharatları da ekleyip yüksek ateşte karıştırın.
Son olarak bezelye ve kapya biberi de ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
Patatesleri ince dilimleyip borcamın alt kısmına yerleştirin.
Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
Pişen mantarlı tavuk harcımızı borcama döküp üzerini tekrar patatesle kapatın.
Beşamel sosunu da döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ben rendelenmiş kaşar peynirini çok kızarmasın diye patatesler yumuşadıktan sonra ekledim.
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tavuk göğsü (200-250 gram)
Sıvıyağ
250 gram mantar
Yarım kırmızı kapya biber
Havuçlu bezelye (konserve kullandım)
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tavuk baharatı
Yarım çay kaşığı karabiber
Ayrıca 6-7 adet patates (Patatesin büyüklüğüne nazaran değişebilir)
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları sıvı yağda kavurun.
Tavuklar pişmeye yakın mantar, tereyağ ve baharatları da ekleyip yüksek ateşte karıştırın.
Son olarak bezelye ve kapya biberi de ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
Patatesleri ince dilimleyip borcamın alt kısmına yerleştirin.
Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
Pişen mantarlı tavuk harcımızı borcama döküp üzerini tekrar patatesle kapatın.
Beşamel sosunu da döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ben rendelenmiş kaşar peynirini çok kızarmasın diye patatesler yumuşadıktan sonra ekledim.
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı