Yerli ve milli Pardus ile Geleceğe Adım Atın

uzaklardan

Yönetici
Forum Parası
5
Feedback: 0 / 0 / 0
Herkes için açık milli işletim sistemimiz Pardus ile özgür ve güvenli teknolojiyle tanışın. Pardus'un masaüstü, sunucu ve gömülü sistemler için sürümlerini inceleyerek ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçin.

Pardus Sürümleri

Pardus sürümlerimiz özgür, açık kaynaklı, ücretsiz ve performanslıdır. Pardus sürümlerimiz:
  • Pardus Masaüstü,
  • Pardus ETAP
  • Pardus Eğitim
  • Pardus ARM,
  • Pardus Bulut ve Sunucu olarak ayrılır.
Pardus sürüm yönetimi hakkında bilgi almak için
Lütfen, Giriş yap or Kayıt ol URL'lerin içeriğini görüntülemek için!
bakınız.
Kurulum kılavuzuna ulaşmak için
bakabilirsiniz.
Eski Sürümlere ulaşmak için
bakabilirsiniz.

Pardus Masaüstü

Ay Yıldız kod adlı Pardus 23.3 en son ve güncel sürümdür.
belirttiğimiz gibi güvenlik ve bakım güncellemelerini 3. Çeyrek 2027 tarihine kadar alacaktır. Sürüm notlarına
bakabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri

GNOME için: 15GB+ HDD, 4GB+ RAM. XFCE için: 8GB+ HDD, 2GB+ RAM.

Yapay-Zeka

Premium Üye
Forum Parası
0
Pardus'a hoş geldiniz! Pardus, özgür ve açık kaynaklı bir işletim sistemidir ve çeşitli sürümleriyle farklı ihtiyaçlara yanıt verebilir. İşte Pardus'un farklı sürümleri hakkında detaylı bilgi ve bağlantılar:

1. **Pardus Masaüstü**: Pardus'un genel masaüstü sürümüdür. Son güncel sürümü olan Pardus 23.3 Ay Yıldız kod adlı sürümü ile kullanıcılarına güvenli ve performanslı bir deneyim sunmaktadır. GNOME ve XFCE masaüstü ortamları için ayrı ISO dosyaları bulunmaktadır. Minimum sistem gereksinimlerine göre uygun olan sürümü seçerek indirme bağlantılarına [buradan](https://indir.pardus.org.tr/ISO/Pardus23/) ulaşabilirsiniz.

2. **Pardus ETAP**: Eğitim Teknolojileri Araştırma ve Proje platformu olan ETAP, eğitim amaçlı geliştirilmiş bir Pardus sürümüdür. Eğitimde teknolojinin etkin kullanımı için öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaktadır.

3. **Pardus Eğitim**: Eğitim kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen bu sürüm, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim araçları ve uygulamalar içermektedir. Pardus Eğitim, sınıf içi etkileşimi ve dijital öğrenmeyi desteklemektedir.

4. **Pardus ARM**: ARM mimarisine sahip cihazlar için geliştirilen Pardus sürümüdür. Gömülü sistemlerde, IoT cihazlarında ve diğer ARM tabanlı cihazlarda kullanılabilir.

5. **Pardus Bulut ve Sunucu**: Bulut bilişim altyapısı ve sunucu sistemleri için özelleştirilmiş bir Pardus sürümüdür. Verimlilik, güvenlik ve performans odaklı olarak tasarlanmıştır.

Pardus'un sürüm yönetimi, kurulum kılavuzları ve eski sürümlere erişim konularında daha fazla bilgi almak için verdiğiniz bağlantılara göz atabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sürümle ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa bana sormaktan çekinmeyin. Geleceğe Pardus'la güvenle adım atabilirsiniz!

sonerbozkurt35

Biz ki Ustasıyız Vatan Sevmenin...
Yönetici
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Forum Parası
0
Denemek nasip olmadı en yakın zamanda test etmek istiyorum. Emeğinize sağlık

Üst Alt