Yemek Tarifleri

Yemek tarifleri kategorisinde bildiğiniz veya denediğiniz yemek tarifleri üzerine içerikler oluşturabilir, takıldığınız yada merak ettiğiniz yemek tarifleri konularında soru sorabilir, ilgilendiğiniz ya da bildiğiniz yemek tarifleri üzerine sorulan sorulara cevap verebilirsiniz.

S
Elma Şekeri Tanımı İçin Malzemeler 4 adet elma 1 su bardağı su Yarım çay kaşığı kadar karbonat 2-3 damla limon Gıda boyası Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şeker su limon ve besin boyası yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır. Sonra karbonat azar azar dökülerek karıştırılır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
SoruCevap
S
S
Milföyden Pastırmalı Patatesli Gül Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy 10 dilim pastırma 1-2 adet patates Tuz Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı su Milföyden Pastırmalı Patatesli Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri soyup çok ince olcak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 2 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 vanilya 1 kabartma tozu Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt 1 paket kremşanti Karamel sos için; 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı ılık su İç harcı için; 1 kilogram pırasa 2-3 adet havuç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
Sahura Klasik Pişi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı maya (Silme) 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un Sahura Klasik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru yapalım tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım. Kontrollü unu ekleyip...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
Ispanaklı Tavuk Sote Muhteşem Lezzet Ve Yapılışı Çok Kolay️ Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavukgöğsü ( ince dilimler halinde doğruyoruz) 200gr taze (ıspanak yıkıyoruz küçük parçalara doğruyoruz) 1 adet soğan (küçük doğranmış) 1 diş sarımsak (rendeliyoruz) 250 ml sıvı krema 150 ml su 2 yemek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
SoruCevap
S
S
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 150 gram tavuk eti Ya 2 yemek kaşığı yoğurt yada yarım su bardağı süt (Maksat yumuşak tat elde etmek) 1 tutam maydanoz Silme çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kadar tuz. Ekonomik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı damla çikolata Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakal rendesi Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Un Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 dilim limon Bulamak için 1 kase irmik İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
Maklube Tanımı İçin Malzemeler 2 tane orta havuç 3 tane orta uzunluk patlıcan 3 tane orta uzunluk patates 2 modül tavuk göğsü 2 su bardağı pirinç 1 adet et bulyon Maklube Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet havuç 1 küçük modül tavuk 6 su bardağı su (tavuğu haşlamak için) 1 su bardağına yakın tel şehriye (göz kararıda koyabilirsiniz) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı un Tuz Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
Fındık Ezmeli Sandviç Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağ 1 yumurta 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; Fındık ezmesi Kenarları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
Bebeklere Kabızlığı Gideren Püre (+6 Ay) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuru kayısı 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı içme suyu İsteğe bağlı ceviz Pekmez Bebeklere Kabızlığı Gideren Püre (+6 Ay) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba sevgili anneler Bir yemek kaşığı pirinç...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
Mahlepli Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı mahlep 1 adet yumurta 1 paket instant maya 5-6 su bardağı un Üzeri için: 2 yumurta sarısı Mahlepli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt (Yada su) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı instant kuru maya 1 adet yumurta Üzerine Yumurta sarısı (İsraf olmasın diye beyazını hamurun içine atın) İç harcı 3- 4 orta uzunluk patates Tuz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 ml sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 yumurta 1 paket vanilya 2 dolu yemek kaşığı yoğurt 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un İç harç için; 3 adet elma (elmalar küçükse 4 te koyulabilir) 1...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç 1 adet küçük uzunluk kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 2yemek kaşığı sıvı yağ 10-15 adet tuzsuz çiğ badem 1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber 2 su bardağı su Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
S
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 2 adet patates 1 büyük baş soğan 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı domates salçası Tuz İsteğe nazaran baharatlar 1 su bardağı soğuk su Sıvı yağ Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
Kupta Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 6 adet güllaç yaprağı 1 litre süt 1 su bardağı şeker (Şekerli severseniz 1,5 bardak kullanabilirsiniz) Damak zevkinize nazaran ceviz, fındık Kupta Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben güllacı hazırlarken 1 su buçuk su bardağı süt ile şekeri...
Yanıtlar
1
Görüntüleme
11
S
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 1 adet soğan 500 g kuşbaşı et 1 -2 diş sarımsak 1 adet biber 1 adet kırmızı biber 1 adet domates 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Beğendi için; 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 4 -5 adet köz patlıcan Yarım su bardağı kaşar peyniri Tuz 1 çay bardağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
Tüm sayfalar yüklendi.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt