Krep Börek

T

theking

Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler

Krep börek için;
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Arası için;
Kaşar peynir,lor peynir,maydanoz
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba 1. 5 su bardağı unu alıp üzerine 1 bardak su ve sütü alıp unda toprak kalmayacak formda çırpalım .
Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpalım .
En son 2 yumurtayı içine kırıp güzelce çırpıp krep tavasının altını yağlayıp her keresinde 1 kepçe döküp artlı önlü pişirelim.
Krep hamuru bitince her bir krepin içerisine 1 dilim kaşar peynir ,1 yemek kaşığı lor peynir ,maydanoz ekleyip dört tarafından katlayın.
Altını yağladığımız tavada artlı önlü kızartalım. Krep böreklerimiz servise hazır.
Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt