T
theking
Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
Krep börek için;
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Arası için;
Kaşar peynir,lor peynir,maydanoz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba 1. 5 su bardağı unu alıp üzerine 1 bardak su ve sütü alıp unda toprak kalmayacak formda çırpalım .
Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpalım .
En son 2 yumurtayı içine kırıp güzelce çırpıp krep tavasının altını yağlayıp her keresinde 1 kepçe döküp artlı önlü pişirelim.
Krep hamuru bitince her bir krepin içerisine 1 dilim kaşar peynir ,1 yemek kaşığı lor peynir ,maydanoz ekleyip dört tarafından katlayın.
Altını yağladığımız tavada artlı önlü kızartalım. Krep böreklerimiz servise hazır.
Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Krep börek için;
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Arası için;
Kaşar peynir,lor peynir,maydanoz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba 1. 5 su bardağı unu alıp üzerine 1 bardak su ve sütü alıp unda toprak kalmayacak formda çırpalım .
Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpalım .
En son 2 yumurtayı içine kırıp güzelce çırpıp krep tavasının altını yağlayıp her keresinde 1 kepçe döküp artlı önlü pişirelim.
Krep hamuru bitince her bir krepin içerisine 1 dilim kaşar peynir ,1 yemek kaşığı lor peynir ,maydanoz ekleyip dört tarafından katlayın.
Altını yağladığımız tavada artlı önlü kızartalım. Krep böreklerimiz servise hazır.
Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı